In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

De Cluft Nieuws Prof. Noakes Dr. Cortvriendt Huisarts Leefstijl Darmen De Liefde Eckhart Tolle Deepak Chopra  Missie Bewegen Geluk Water Contact

Welzijn en Gezond

Emmen

   Sociaal Cultureel Welzijn

Stichting "De Cluft"

Stichting "De Cluft"

De Cluft dankbrief

Wat ieder mens ten diepste zoekt is geluk of vrede.

Dat is de universele motivatie achter al ons handelen en gedrag.


We zijn echter geconditioneerd om geluk te zoeken

in alle richtingen, behalve de juiste.


We richten het vizier op dingen buiten onszelf,

zoals relaties, bezittingen, prestaties en genot.


De ontdekking dat de oorsprong van geluk en vrede

in onszelf besloten ligt en permanent toegankelijk is,

is de grootste ontdekking die we als mens kunnen doen.Door voldoende beweging kunnen mensen, tot op late leeftijd, gezond blijven leven.


Uw seksleven verbeteren? Kies voor meditatie


In een wereld waar we vaak te weinig tijd hebben en te veel dingen om te doen, is het nodig om af en toe een rustmoment te pakken. Een manier om rust te vinden is middels meditatie. Maar meditatie blijkt niet alleen rust te geven.

Door te mediteren is het makkelijker om even helemaal tot rust te komen. U krijgt meer energie en raakt weer in balans. Niet alleen zorgt meditatie er voor dat stress verlaagd wordt, ook zorgt het voor een betere focus. Meditatie kan ook helpen om niet te piekeren over het verleden en de toekomst maar juist in het nu te leven. Tevens kan het helpen om u bewuster te worden van uw eigen lichaam. Uit onderzoek blijkt dat deze voordelen ook kunnen doorwerken in uw seksleven.

Vaker een orgasme

Onderzoekers onderzochten de invloed van meditatie op het seksleven. Er werd bijvoorbeeld gekeken naar de ervaring met meditatie in relatie tot seks. Aan dit onderzoek deden 450 vrouwen tussen de 17 en 70 jaar mee. Het bleek dat de vrouwen die vaker voor meditatie kozen hoger scoorden op lust en vaker een orgasme hadden in vergelijking met de vrouwen die niet voor meditatie kozen.

Kiezen voor meditatie

Wilt u ook beginnen met meditatie? Dan kunt u bijvoorbeeld starten met ademhalingsoefeningen. Focus u op uw ademhaling en probeer hierdoor beter te voelen en in contact te komen met uw lichaam. Betrapt u zichzelf er op dat uw gedachten afdwalen? Dit geeft niet, maar keer langzaam weer terug naar uw ademhaling. Hierdoor leert u om meer in het nu te leven, wat kan helpen om de seks intenser te ervaren. Door regelmatig te mediteren, zult u merken dat dit steeds beter gaat en merkt u steeds meer de positieve effecten van meditatie.

Bron: J Sex Marital Ther. 2017 Nov 21:1-9.


Gezonder en gelukkig leven met steun van je zorgverzekeraar


Goed nieuws. Sinds 1 januari 2019 is het mogelijk om een gezondere levensstijl te krijgen en dat te laten vergoeden door je zorgverzekering. Het programma, Gecombineerde Leefstijlinterventie of GLI, is het nieuwste middel van de overheid om de bevolking te helpen gezonder te worden.


Wat is een ‘gecombineerde leefstijlinterventie’? Volgens de website van de overheid houdt GLI het volgende in: ‘De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) richt zich op het verwerven en behouden van een gezonde leefstijl. De interventie omvat advies over en begeleiding bij het verwerven van gezonde voedings- en eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met factoren die een gezonde leefstijl beïnvloeden (bijvoorbeeld stress en slaapgebrek).’


GLI

Er zijn verschillende opties, waaraan kan worden meegedaan: ‘Slimmer‘, ‘Coaching op Leefstijl‘, of de ‘Beweegkuur‘. Alle drie de programma’s richten zich voornamelijk op begeleiding met en advies over voeding, bewegen, leefstijl en motivatie. De GLI-programma’s duren 24 maanden om het effect ervan te verhogen.


Diabetes

Niet iedereen komt in aanmerking voor een gecombineerde leefstijlinterventie. Er is berekend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat er in totaal bijna vijf miljoen mensen in aanmerking komen voor dit programma. Er moet sprake moet zijn van een matig verhoogd gezondheidsrisico zoals zwaarlijvigheid met klachten als gewrichtsslijtage of slaapapneu, verhoogde kans op diabetes type 2 of hartziekten. In 2017 waren er meer dan 1,1 miljoen mensen geregistreerd met diabetes en dit is een van de manieren waarop de overheid dit probeert aan te pakken.


Wil je ook weten of je in aanmerking komt voor een gecombineerde leefstijlinterventie? Laat je bloedsuiker meten bij je huisarts en neem contact op met je zorgverzekeraar voor de mogelijkheden. Voor meer informatie is het ook handig om te kijken op de site loketgezondleven.nl

De intuïtieve geest is een godsgeschenk, en het rationele verstand is een dienaar. Wij hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten.

Albert Einstein


Een Gezond en gelukkig leven

Een Gezond en gelukkig leven