In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

De Cluft Missie Nieuws Prof. Noakes Dr. Cortvriendt Huisarts Leefstijl Darmen De Liefde Eckhart Tolle Deepak Chopra Bewegen Geluk Water Contact

Welzijn en Gezond

Emmen

  Sociaal Cultureel Welzijn

Stichting "De Cluft"

Stichting "De Cluft"

De Cluft dankbrief

Webdesign by

Door voldoende beweging kunnen mensen, tot op late leeftijd, gezond blijven leven.


EFFECT BIJ DIABETES
Het positieve effect op je gezondheid kan enorm zijn. Heb je diabetes en gebruik je medicatie, dan is het van groot belang om je specialist tijdig te informeren dat je hiermee gaat starten en samen een plan te maken hoe je je medicatie gaat afbouwen. Want al na een dag zullen je bloedsuikers dalen, waardoor al heel snel minder medicatie nodig is. Houd contact met je arts!
Bouw je medicatie altijd af in overleg met je huisarts of specialist!
Bij enige twijfel over je gezondheid adviseer ik om een arts te raadplegen. De informatie is niet bedoeld voor eigen diagnose. Het gaat over een ándere manier van eten die kán bijdragen aan je gezondheid.
Eet je slank en gezond!
Steeds meer mensen zijn te dik, krijgen diabetes of andere chronische ziektes. Voeding speelt daarbij vaak een belangrijke rol
Vaak ligt aan deze problematiek insulineresistentie ten grondslag, wat verergert door het (blijven) eten van teveel koolhydraten.

Matty Barnhoorn, oprichtster van TheNewFood, was één van deze mensen. Tot ze haar voeding radicaal omgooide en strikt koolhydraatarm ging eten. De resultaten waren verbluffend!

Dat voeding zoveel verschil kan maken realiseren veel mensen zich niet. Ook artsen zijn nog vaak gericht op (steeds meer) medicatie en niet op andere voeding als basisbehandeling. Terwijl bijvoorbeeld diabetes te verminderen is en in 80% zelfs om te keren, door andere voeding.

Matty heeft haar werk gemaakt van het ‘verleiden’ van mensen om anders te gaan eten door het zo leuk en makkelijk en vooral lekker (!) mogelijk te maken. Ze is een gedreven expert in koolhydraatarm LCHF/ketogeen eten.
EEN NIEUWE AANPAK
VAN (PRE)DIABETES 2
Er komen gelukkig steeds meer artsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten die pleiten voor een LCHF menu als onderdeel van een gezonde leefstijl. Ik vind dat een geweldige ontwikkeling en heb veel respect voor deze zorgprofessionals die het anders aan durven te pakken. Door in te zetten op méér energie, méér gezondheid en mínder medicatie!

Er komen gelukkig steeds meer artsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten die pleiten voor een LCHF menu als onderdeel van een gezonde leefstijl. Ik vind dat een geweldige ontwikkeling en heb veel respect voor deze zorgprofessionals die het anders aan durven te pakken. Door in te zetten op méér energie, méér gezondheid en mínder medicatie!

Gezondheid is je kostbaarste bezit
Koolhydraatarm goed voor hart- en bloedvaten

Uit onderzoek, waarbij 23 studies zijn vergeleken, blijkt opnieuw dat een koolhydraatarm dieet niet alleen goed werkt om gewicht te verliezen, maar dat het ook zorgt voor een afname van het risico op hart- en vaatziekten. Een ander voordeel van een koolhydraatarm dieet is dat het de triglyceriden in het bloed verlaagt en HDL-cholesterol verhoogt wat bij een vetarm dieet niet het geval is.
Bloeddruk en bloedlipiden
https://thenewfood.nl/leende-gezond-dorp/
"Mindfulness is aandacht schenken aan wat zich voordoet in het heden, zonder erover te oordelen."

https://thenewfood.nl/nieuwe-eten-spreekkamer/
https://www.dietdoctor.com/low-carb/for-doctors#medications
https://www.in-balans-met-onrust.nl/2012/02/mindfulness-oefeningen.html#download
https://youtu.be/kwZ-lULlMtM
https://youtu.be/U78Bq67Oqrc
https://youtu.be/z3_GzwOVbj8
https://youtu.be/-PUxvnDUHIY
https://youtu.be/oxiQR84jDBM
https://youtu.be/EnTVyyUYYo8
https://youtu.be/NdKductL0WM
https://youtu.be/iLWeVbxkV28
https://youtu.be/sEbHMd1Livw
https://youtu.be/Cp8RtfPBoJc
https://youtu.be/YngX2bSyj8w