Gezondheid is je kostbaarste bezit

We willen allemaal zo oud mogelijk worden en het liefst zo lang mogelijk gezond blijven. Natuurlijk hebben we dit niet helemaal zelf in de hand, maar er zijn wel een aantal dingen die er voor kunnen zorgen dat je zo gezond mogelijk ouder wordt.

EEN GEZONDE VOEDING ÉN GEWICHT

Probeer dagelijks gezond en gevarieerd te eten. Als je voornamelijk voor pure, onbewerkte producten kiest, eet je al snel gezond. Zorg er daarnaast voor dat je niet elke dag hetzelfde eet en je zorgt er voor dat je niet alleen gezond eet, maar ook nog eens alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Hierdoor treden er minder snel tekorten op en zul je dus minder snel last van bepaalde kwaaltjes krijgen. Daarnaast hou je door gezond te eten ook sneller een gezond gewicht, wat ook ten goede komt van je gezondheid. Natuurlijk mag je op zijn tijd ook eens iets dat minder gezond is, maar dit zou je bijvoorbeeld ook zelf kunnen maken. Maak bijvoorbeeld een gezonde variant. Zo kun je prima brownies maken van kidneybonen of kikkererwten en natuurlijke suikers.

BEWEEG ER OP LOS

Dat het belangrijk is om voldoende te bewegen weet je inmiddels wel. Het is het beste om elke dag even te bewegen. Dit hoeft niet meteen een hele intensieve workout te zijn. Een rustige wandeling is ook prima. Zeker als je ouder wordt, kan beweging nog meer voordelen hebben dan wanneer je nog wat jonger bent. Beweging wordt namelijk ook als een manier van valpreventie gezien. Je behoudt beter je evenwicht en daarnaast hou je je spieren soepeler. Ook huishoudelijke taken, zoals stofzuigen en tuinieren, worden onder beweging gerekend.

BLIJF WEG VAN DEZE MIDDELEN

Middelen als tabak en alcohol zijn niet heel goed voor de gezondheid en kun je beter overslaan. Af en toe een glaasje alcohol op zijn tijd zou nog niet zo kwaad kunnen, maar beperk dit gebruik. Maar ook bepaalde middelen die in de supermarkt bij de frisdranken staan kunnen we beter overslaan. Niet alleen de frisdranken zelf, maar ook de mierzoete energydranken die vol suikers en cafeïne zitten. Je lichaam zal je dankbaar zijn als je deze producten overslaat.

Wat doe jij om zo gezond mogelijk te blijven?

Dit kun je doen om zo fit mogelijk ouder te worden
Home De Liefde Eckhart Tolle GezondZijn EHBO drone Krishnamurti Bewegen Machteld Huber Geluk Lichaambewust Eckhart Contact
Eckhart

Stichting “De Cluft”

  Sociaal Cultureel Welzijn

Emmen

Door voldoende beweging kunnen mensen, tot op late leeftijd, gezond blijven leven.